Mainos
Mainos

Juncker lupaa uusia toimia terrorismin torjuntaan

EU esittää lähiviikkoina uusia toimia terrorismin torjuntaan, lupaa komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.  

Junckerin mukaan terrorismin vastaiset toimet ovat ensisijaisesti kansallisia, mutta komissio pyrkii tiivistämään jäsenmaiden yhteistyötä.  
Junckerin mielestä konkreettisten suunnitelmien esittäminen on vielä ennenaikaista.  

– Euroopassa on nyt aika hiljaisuudelle, ei vielä toiminnalle, Juncker sanoi Latvian pääkaupungissa Riiassa, joka otti vuodenvaihteessa ohjat EU:n puheenjohtajana.  

Komission odotetaan esittävän lentomatkustajia koskevien tietojen keräämistä ja vaihtoa terroristien jäljittämiseksi. Ajatus on ollut vastatuulessa, sillä Euroopan parlamentin ja joidenkin jäsenmaiden mukaan se rikkoo matkustajien yksityisyyttä.  

EU-parlamentti keskustelee Pariisin veriteosta täysistunnossaan maanantaina. EU:n ulkoministerit puolestaan keskustelevat terrorismin torjunnasta seuraavassa kokouksessaan 19. tammikuuta.  

Junckerin ohella Riiassa vieraili tänään myös EU:n ulkoministeri Federica Mogherini.

Molemmat tuomitsivat voimakkaasti Pariisin iskun. EU-maiden liput lepattivat kaupungissa puolitangossa iskun takia.  
Mogherinin mukaan "EU pysyy yhtenäisenä taistelussaan kaikkea ekstremismiä vastaan".  

Juncker on aiemmin sanonut, että ekstremistejä on myös Euroopan parlamentissa. Hän on kieltäytynyt yhteistyöstä äärioikealla istuvien EU-vastaisten kanssa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme