Mainos
Mainos

Juncker MTV:lle: EU on pahassa välivaiheessa, mutta ei vielä hajoamassa

EU-komissio julkisti tänään tiedonannon EU:n mukaantulosta arktisten alueiden yhteistyöhön. Komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin ei suostu uskomaan, että EU olisi hajoamassa.

– Minäkin tunnen pelkoa ja huolta kuten ne, joiden mielestä Unioni on pahassa vaiheessa eikä se ole tarpeeksi Eurooppa-henkinen. En ole ylioptimistinen, mutta kieltäydyn menemästä siihen joukkoon, jonka mielestä on tullut hetki hajottaa EU. Ei, päinvastoin sitä tulee syventää, Juncker sanoi Brysselissä MTV Uutisille.

Aikana, jolloin EU:n hajoamista ennustetaan, komissio etsii sen sijaan unionille vahvistusta uusilta alueilta. Komissio julkisti tiedonannon EU:n tulosta arktisten alueiden yhteistyöhön. Arktisen strategian alustajana oli Brysselissä Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen.

Lännen ja idän suhteiden ollessa viileät moni pelkää Venäjän olevan jarruna myös arktisessa yhteistyössä. Lipponen näkee asiassa kuitenkin hyvän yhteistyömahdollisuuden EU:n ja Venäjän kesken.

– Tämä on todella mahdollisuus. Tämä olisi se linja, joka voitaisiin pitää avoimena näissä suhteissa myöskin suhteissa Unionin ja Venäjän välillä, Lipponen sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme