Mainos
Mainos

Juncker: Turvapaikkatilannetta ei ratkaista vapaaehtoisuudella

Euroopan komissio on esittämässä pakottavaa kiintiöjärjestelmää 120 000 turvapaikanhakijan uudelleensijoittamiseksi. Tämä luku tulee aiempien 40 000 turvapaikanhakijan lisäksi. 

– Tämä täytyy tehdä pakottavalla tavalla. 160 000 on tämänhetkinen luku. Nyt ei tarvita retoriikkaa vaan toimintaa, komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi.

– Talvi lähestyy, me emme todellakaan halua perheitä nukkumaan rautatieasemilla teltoissa kylminä talviöinä. Tässä ei ole nyt mitään uskontoa, ei uskomuksia eikä filosofiaa. 

Junckerin mukaan EU:n on myös pakko vahvistaa ulkorajojaan ja vuonna 2016 käynnistää systeemi joka helpottaa laillistamaahanmuuttoa unionin alueelle.

– Olemme ikääntyvä manner, väestömme vanhenee. Käsityksemme maahanmuutosta on muututtava ongelmasta hyvin hallituksi resurssiksi. Maahanmuutto on laillistettava. Meidän on järjestettävä laillisia tapoja tulla Eurooppaan. Komissio tulee esittämään hyvin suunnitellun laillisen maahanmuuton paketin ensi vuonna.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme