Mainos
Mainos

Juncker vetosi pakolaisasiassa: "Keitä me luulemme olevamme?"

Juncker piti myös myös tunteisiin vetoavan  puheenvuoron pakolaiskriisin moraalisesta merkitysksestä.

Hän kysyi, eivätkö eurooppalaiset enää muista kuinka paljon irlantilaisia, skotteja ja puolalaisia virtasi aikoinaan Yhdysvaltoihin. 

– Meidän eurooppalaisten pitäisi tietää eikä koskaan unohtaa, miksi turvapaikka on perusoikeus, kaikkein tärkein. meidän ei pitäisi unohtaa sitä, Juncker alleviivasi. 

– On totta että Eurooppa ei voi majoittaa kaikkia maailman kärsiviä, mutta laitetaan asiat nyt perspektiiviin! Tämä edustaa yhä vain 0,11 prosenttia EU:n väestöstä. Libanonissa pakolaisia on 25 prosenttia väestöstä, ja siellä vauraus on vain viidennes EU:n tasosta. Keitä me olemme kun kuvittelemme ettei meidän tarvitse tehdä tällaista vertausta, Juncker jyrisi parlamentissa.

– Niin kauan kun Syyriassa soditaan, tämä pakolaiskriisi ei yksinkertaisesti katoa mihinkään. Me taistelemme ISIS-järjestöä vastaan - miksi emme ole valmiita ottamaan vastaan niitä jotka pakenevat sitä?

Junckerin puhetta voi seurata suorana tästä: 


Jos upotettu video ei näy, voit katsoa lähetystä suorana myös täältä.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme