Mainos
Mainos

Junien katoilla matkustavien päälle ruiskitaan väriä

Indonesian pääkaupungissa Jakartassa toimiva rautatieyhtiö on jo pitkään yrittänyt kitkeä junien katoilla matkustamisen. Kun mikään ei ole tuntunut auttavan, yhtiö ottaa nyt järeämmät konstit käyttöön.

Tästä lähtien junavaunujen katoilla olevien matkustajien päälle ruiskutetaan värillistä nestettä. Tämän jälkeen asemilla odottavat viranomaiset pystyvät kätevästi poimimaan syylliset joukosta parempaan talteen. Sen jälkeen on vuorossa värjättyjen ihmisten henkilöystodistusten takavarikointi ja sakkolapun ojentaminen.

Sakkolapusta lähtee samalla kopio muun muassa kattomatkustajan työnantajalle tai opiskelijan ollessa kyseessä opinahjon rehtorille.

Vaikka viranomaisten toimet ilkeiltä kuulostavatkin, eivät he pelkästään piruuttaan ota kovempia keinoja käyttöön. Kahden viime vuoden aikana vähintään 53 kattomatkustajaa on saanut surmansa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme