Mainos
Mainos

Juppé uuden oikeistolaispuolueen johtoon

Ranskan entinen pääministeri Alain Juppé valittiin tänään äskettäin perustetun keskustaoikeistolaisen UMP-vaaliliiton puoluejohtajaksi. Samalla liitto muutettiin puolueeksi.

UMP kerää suojiinsa suuren joukon aiemmin jakautuneesta oikeistosta. Uuden puolueen rungon muodostaa presidentti Jacques Chiracin edustama PRP-puolue. Siihen liittyi myös pienempi liberaalidemokraattinen puolue DL ja osia keskustalaisesta UDF-puolueesta.

UMP perustettiin huhtikuussa sen jälkeen, kun äärioikeiston kansallisen rintaman johtaja Jean-Marie Le Pen oli yllättäen menestynyt hyvin presidentinvaaleissa. Tuolloin nimellä presidentillisen enemmistön liitto perustettiin torjumaan äärioikeiston uhkaa ja nostamaan Chirac presidentiksi toisella vaalikierroksella.

Puolueen lyhenne pysyi tänään päättyneen puoluekokouksen jälkeenkin samana, nyt se vain tarkoittaa kansallisen enemmistön liittoa. UMP voitti kesäkuun parlamenttivaalit ja sai 365 edustajaa 577-paikkaiseen parlamenttiin.

(STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme