Mainos
Mainos

Jussi Niinistö: Suomen otettava oppia Ukrainan kriisistä

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan, kansanedustaja Jussi Niinistön mukaan Suomen on otettava oppia Ukrainan tapahtumista.

Kannanotossaan Niinistö sanoo, että jos tilanne edelleen kärjistyy ja sota syttyy, on Suomen nostettava valmiuttaan.

– Jo tällä hetkellä niin Puolustusvoimissa, puolustusministeriössä kuin Suomen valtiojohdossakin on tehostettu tilannekuvan ylläpitoa. Vielä ei ole joukkojen valmiuden kohottamisen aika, hän kirjoittaa.

Niinistön mukaan uhka aseidenkäytöstä Ukrainassa on todellinen. Tilanteessa on Niinistön näkemyksen mukaan historiallisia yhtymäkohtia Georgian sotaa edeltäneeseen tilanteeseen.

– Suomen on entistä tärkeämpää huolehtia omasta uskottavasta puolustuskyvystään: yleisestä asevelvollisuudesta ja koko maan puolustamisesta. Uusia uhkia on syntynyt, kuten kybersota, mutta Ukraina opettaa meille, että perinteinen voimankäyttö on edelleen mahdollista politiikan jatkeena, Niinistö kirjoittaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot