Mainos
Mainos

Brysselissä useita poliisioperaatioita – "älkää kertoko sosiaaliseen mediaan"

Brysselissä on ollut meneillään useita poliisioperaatioita terroriuhan takia, kertovat belgialaisviestimet.

oliisin tiedottaja vahvistaa uutistoimisto AFP:lle, että useita operaatioita oli käynnissä. Hän ei kerro, kohdistuvatko kaikki Brysseliin.

Poliisi pyysi myöhään illalla mediaa vaikenemaan operaatioiden kulusta. Useat viestimet ilmoittivat noudattavansa poliisin pyyntöä.

– Erilaisia operaatioita on käynnissä terroriuhan takia, sanoi poliisin tiedottaja AFP:lle myöhään illalla.

Hän kehotti mediaa pysymään hiljaa operaatioiden sijainnista ja muista yksityiskohdista.

Aiemmin belgialaismediassa kerrottiin Brysselin keskusaukion lähellä meneillään olevasta poliisioperaatiosta.

Belgialaismedian mukaan poliisi etsii Brysselistä vähintään kahta, ehkä jopa kymmentä terroriepäiltyä. Moni Pariisin iskuista epäilty on kotoisin Brysselistä.

Niiden mukaan poliisi on eristänyt kadunpätkän aukion läheltä. Ihmisiä on evakuoitu ravintolasta ja asukkaita pyydetty pysymään poissa ikkunoista.  

Tiedot ovat toistaiseksi hyvin hajanaisia, sillä viranomaiset eivät ole tiedottaneet asiasta.  

Belgialaismedian mukaan Brysselin keskusaukion lähellä olevan hotellin asukkaita on pyydetty pysymään huoneissaan. Hotelli on raskaasti aseistettujen sotilaiden vartioima. Terroriuhka kohdistuu viestimien mukaan hotellin ympäristöön, ei itse hotelliin.  

Belgian yleisradion RTBF:n mukaan poliisi partioi vahvalla miehityksellä myös Etterbeekin kaupunginosassa muutaman kilometrin päässä ydinkeskustasta.

Belgian poliisi on pyytänyt ihmisiä vaikenemaan sosiaalisessa mediassa poliisin liikkeistä, jottei operaatio vaarantuisi.

Ennen poliisioperaatioiden käynnistymistä Belgian pääministeri Charles Michel kertoi, että Brysselin terrorivalmius säilyy korkeimmalla tasolla. Michelin mukaan Brysselissä on yhä syytä pelätä samankaltaista useisiin kohteisiin suunnattua terrori-iskua kuin Pariisissa reilu viikko sitten.

EU-instituutiot ovat peruneet osan huomisen kokouksistaan. Komissio aikoo kokoustaa normaalisti, sillä sen mukaan suoraa uhkaa EU-rakennuksia kohtaan ei ole.  

Brysselin koulut ovat tänään maanantaina suljettuina ja metro pysyy kiinni.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme