Mainos
Mainos

MTV seuraa: Rekka ajoi ihmisjoukkoon Berliinin joulutorilla – ainakin yhdeksän kuollut, epäilty kuljettaja pidätetty

Kuorma-auto syöksyi ihmisjoukkoon Berliinin joulumarkkinoilla maanantai-iltana noin kello seitsemän aikaan. Poliisi epäilee, että kyseessä oli tahallinen hyökkäys.

Välikohtaus sattui Keisari Vilhelmin muistokirkon juurella, lähellä tunnettua ja turistien suosimaa Kurfürstendamm-ostoskatua Berliinin länsiosassa.

Berliinin poliisi on vahvistanut, että onnettomuudessa kuolleita on ainakin yhdeksän ja loukkaantuneita kymmeniä.

Saksalaisen Berliner Morgenpost -lehden mukaan loukkaantuneita mahdollisesti jopa 50. 

Epäilty kuski pidätettiin – onnettomuuden syitä selvitetään

Paikallisten viranomaisten mukaan rekan kyydissä on ollut tapahtuma-aikaan kaksi henkilöä.

Poliisin mukaan auton kuljettajaksi epäilty henkilö on otettu kiinni ja toinen autossa istunut henkilö on menehtynyt onnettomuuspaikalla.

Brittiläinen The Guardian -lehti on kertonut, että rekka oli rekisteröity Puolaan. Rekan puolalainen omistaja on puolestaan kertonut uutistoimisto AFP:lle, että rekan kuljettajasta, joka oli hänen serkkunsa, ei ole kuultu maanantai-iltapäivän jälkeen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan paikalliset tiedotusvälineet ovat kertoneet, että paikalla olevien poliisien mukaan ensimmäiset merkit viittaisivat siihen, että kyseessä oli tahallinen isku. Varmuutta asiasta ei ole kuitenkaan saatu, ja viranomaiset selvittävätkin nyt muun muassa kiinniotetun miehen osuutta tapahtumiin.

Saksalaisen Die Welt -lehden mukaan poliisilla on ollut useiden päivien ajan tiedossa, että joulumarkkinoille on saatettu suunniteltu terrori-iskua. 

Suomalaisuhreja ei tiedossa

Ulkoministeriöllä ei ole tietoa, että Berliinissä olisi kuollut tai loukkaantunut suomalaisia, ministeriön viestintäpäivystyksestä kerrotaan.

Ulkoministeriö kehottaa Berliinissä olevia suomalaisia ottamaan yhteyttä läheisiinsä ja tekemään matkustusilmoituksen. Berliinissä olevien suomalaisten tulee ulkoministeriön mukaan noudattaa Saksan viranomaisten ohjeita.  

Berliinin poliisi kehotti Twitterissä kaupunkilaisia pysymään kodeissaan. Poliisin mukaan ei kuitenkaan ole viitteitä, että tilanne olisi enää vaarallinen.

Twitterissä on julkaistu videoita paikalta välittömästi tapahtuman jälkeen. Kuvissa näkyy musta rekka, jonka ympärille on kertynyt muun muassa pelastustyöntekijöitä ja ensihoitajia:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme