Mainos
Mainos

Tallinnassa pommiuhka – "kuului jättimäinen jysähdys"

Tallinnan ydinkeskustassa eristettiin hetki sitten laajaa aluetta Viru-keskuksen läheisyydessä pommiuhan vuoksi.

Postimees-lehden mukaan kyseessä oli kuitenkin väärä hälytys, joka aiheutui alueelta löydetystä laukusta. Paikalle ehdittiin hälyttää pommiryhmä.

Paikalla ollut suomalainen Carlos Sunila kertoo, että alueelta kuului suuri jysähdys. Ilmassa oli myös savun ja katkun hajua.

– Olimme kauppakeskuksessa, kun yhtäkkiä tuli kuulutus viroksi, ja joku nainen lähti juoksemaan ulos. Mitään me emme kuulutuksesta ymmärtäneet. Kyselimme ympäriinsä, mutta emme saaneet vastausta siihen, mikä on homman nimi.

Lopulta Sunila meni ulos kauppakeskuksesta. Ulkona oli useita poliiseja, jotka huusivat ohjeita viroksi.

– Saimme selville, että kyseessä oli pommiuhka, ja ihmisiä alettiin evakuoida alueelta pois. Tilanne oli päällä noin puoli tuntia. Sitten kuului iso jysähdys.

Sunila kertoo nähneensä myös pomminpurkamisvarusteissa olevan henkilön kävelevän elokuvateatterilta päin.

Tilanne raukesi nopeasti jysähdyksen jälkeen ja eristysnauhat poistettiin pian. Poliiseja on kuitenkin vielä alueella.

Sunila kuitenkin harmittelee sitä, että kuulutukset ja ohjeet tulivat vain viroksi.

– Alue on täynnä turisteja, ja kaikki olivat ihan ihmeissään mitä tapahtuu. Poliisi huusi, että ihmisten pitää poistua, mutta suuri osa ei ymmärtänyt käskyjä. Virolaiset juoksivat, mutta ulkomaalaiset eivät. Ihmisiä ohjeistettiin poistumaan kaupoista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme