Mainos
Mainos

Juuso-karhu sai kilpailijan - Pigcasso-possu on taitava maalari

Juuso-karhun taidetta oli vastikään esillä omassa taidenäyttelyssä ja myynnissä Hagelstamin huutokaupassa. Nyt Juuso on saanut varteenotettavan kilpailijan Etelä-Afrikasta, maalaavan Pigcasso-possun.

Maalaavan possun nimi ei siis ole Picasso vaan Pigcasso. Hänen työnsä edustavat abstraktia ekspressionismia.

Possun taiteellinen lahjakkuus tuli ilmi sattumalta.

– Hän oli todella pieni, kun pelastin hänet. Hän oli kenkälaatikon kokoinen ja paino kaksinkertaistui melkein joka viikko. Hän vaikutti hyvin nokkelalta ja älykkäältä. Niinpä laitoin palloja ja siveltimiä hänen karsinaansa. Pian huomasin, että hän piti todella paljon pensseleistä ja siveltimistä, kertoo Franschoekin eläinsuojelufarmin johtaja Joanne Lefson.

Pigcasson taidetta on myös myynnissä ja kauppa käy. Ostajia on eri puolilta maailmaa.

– Valitsin juuri tämän työn, koska pidin väriyhdistelmästä. Työ on sekoitus poptaidetta ja ekspressionismia. Vaikutelma johtuu todennäköisesti Pigcasson käyttämästä sivellintekniikasta, selittää saksalainen taidekeräilijä Frank Schoenan Pigcasson tekemän maalauksen ostamista.

Pigcasso tienaa jo hyvinkin elantonsa maalaamalla. Possun töistä maksetut hinnat ovat vaihdelleet 300 eurosta 2000 euroon.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme