Mainos
Mainos

Juutalaisen tappajan pieni linnake -niminen kylä puuhaa nimenvaihtoa

Kun EU-kansalaiset kutsutaan toukokuun 25. päivä uurnille äänestämään Euroopan parlamentin paikoista, aikoo moni kunta ja kaupunki käyttää päivää myös paikallisiin äänestyksiin.

Yksi erikoisimmista EU-vaalien sivuäänestyksistä pidetään pienessä espanjalaiskylässä, missä aiotaan äänestää kunnan nimen vaihtamisesta.

Kyseessä on Keski-Espanjassa sijaitseva pieni, muutaman kymmenen asukkaan Castrillo de Matajudios. 56 äänioikeutetun kuntalaisen käsissä on päätös siitä, muutetaanko yli 400 vuotta vanha kunnan nimi.

Aihetta tälle olisi, sillä Castrillo de Matajudios tarkoittaa suomennettuna “Juutalaisen tappajan pieni linnake”.

Nimen vaihtoon on tullut myös kansainvälistä painostusta useilta juutalaisjärjestöiltä.  

Toisaalta on syytä muistaa, että jokainen nimi on aikansa lapsi, eikä nimen syntyhetkillä 1600-luvulla sitä kovinkaan epäsopivana pidetty.

Espanjasta löytyy “juutalaisten tappajien kylän" lisäksi muitakin paikkakuntia, joissa olisi aihetta miettiä nimen muuttamista.

Yksi näistä on Valle de Matamoros, joka tarkoittaa suomeksi ”Muslimien tappajien laaksoa”. Tosin tässä kylässä ei ole vielä harkittu nimenvaihtoa, ja paikallinen kaupunginjohtaja totesikin hiljattain ihmisten olevan niin tottuneita nimeen, että mitäpä sitä vaihtamaan.

Toisaalta jos EU-vaalipäivänä ”juutalaisten tappajien pienessä linnakkeessa” päädytään nimen vaihtamiseen, voi nimenvaihtopaineita tulla jatkossa myös ”Muslimien tappajien laaksolle”.     

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme