Mainos
Mainos

Juutalaisvainot kyseenalaistava kokous alkoi Iranissa

Kokousvieraiksi on kutsuttu tunnettuja juutalaisvainojen kiistäjiä. Kokousta on kritisoitu voimakkaasti.

Iranissa alkoi tänään konferenssi, jonka aiheena on juutalaisvainojen kyseenalaistaminen. Kokous on saanut osakseen voimakasta kritiikkiä länsimailta ja Israelilta.

Iranin ulkoministeri Manucher Mottaki sanoi, että kaksipäiväisellä konferenssilla ei haluta kiistää tai vahvistaa holokaustia. Kokousvieraina on kuitenkin tunnettuja juutalaisvainojen kiistäjiä ympäri maailman.

Paikalla on muun muassa ranskalaisprofessori Robert Faurisson, joka on saanut ehdollisen vankeustuomion holokaustin kieltämisestä. Mukana on myös Ku Klux Klanin entinen johtaja David Duke.

Iranin tiedetään tukevan aktiivisesti niin sanottuja revisionistisia historiakäsityksiä, joiden mukaan natsien toteuttama juutalaisten joukkomurha on kokonaan tekaistu tarina tai ainakin tapahtumia on liioiteltu. Myös presidentti Mahmud Ahmadinejad on tunnettu tämänsuuntaisista puheistaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme