Mainos
Mainos

Jyllands-Posten kiistää pahoittelun

Arabilehti julkaisi tänään koko sivun laajuisen anteeksipyynnön, jonka allekirjoittajaksi oli mainittu Jyllands-Postenin päätoimittaja Carsten Juste. Juste kuitenkin vakuuttaa ettei lehti ole julkaistun ilmoituksen takana.

Tanskalainen sanomalehti Jyllands-Posten kiisti tänään julkaisseensa pahoittelua tai anteeksipyyntöä saudilehdissä. Jyllands-Postenin päätoimittaja Carsten Juste vakuutti, ettei lehti ole toimittanut tällaista tiedotetta Saudi-Arabiaan.

Useissa arabimaissa ilmestyvä Asharq al-Awsat julkaisi koko sivun laajuisen anteeksipyynnön Muhammad-pilakuvien aiheuttamasta kohusta. Ilmoituksen mukaan Jyllands-Postenin päätoimittaja olisi sanonut:

- Nämä piirrokset ovat selvästikin satuttaneet miljoonia muslimeja eri puolilla maailmaa. Me tarjoamme nyt anteeksipyyntömme ja syvän pahoittelumme siitä, mitä on tapahtunut, sillä se on kaukana lehtemme tarkoituksesta.

Sama ilmoitus oli kahdessa muussakin saudilehdessä.

Jyllands-Postenin päätoimittaja sanoi pyrkivänsä selvittämään, kuka on ilmoituksen takana.

Jyllands-Posten pyysi jo viime kuun lopussa anteeksi sitä, että lehden esittelemät pilapiirrokset profeetta Muhammadista ovat loukanneet muslimeita. Justen avoin kirje lähetettiin Jordanian uutistoimistolle Petralle.

- Ne (piirrokset) eivät olleet ristiriidassa Tanskan lain kanssa, mutta on ilmeistä, että ne ovat loukanneet monia muslimeita, ja tätä me pyydämme anteeksi, Juste kirjoitti silloin.

(MTV3-STT-Ritzau-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme