Mainos
Mainos

Käänne Orlandon joukkomurhan tutkinnassa: Ampujan vaimo pidätettiin

Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat pidättäneet Orlandon ampujan vaimon. Omar Mateen ampui 49 ihmistä Pulse-yökerhossa viime kesäkuussa. Poliisi ampui Mateenin kuoliaaksi pidätyksen yhteydessä.

Vaimo pidätettiin kotoaan San Franciscon liepeiltä, kertoi viranomaislähde New York Timesille.

Naista odottavat syytteet muun muassa vieraan terroristijärjestön tukemisesta ja avunannosta, kertoi ABC News FBI:n ja naisen asianajan antamiin tietoihin pohjaten.

Vaimoa on kuulusteltu useaan otteeseen ja epäilyksiä häntä kohtaan kohdistui jo heti kesäkuussa. Hän saapuu oikeuden eteen tiistaiaamuna.

Ruumiinavausraportin mukaan hpoliisi ampui Mateenia yhteensä kahdeksan kertaa. Kaikkiaan 14 poliisia ampui laukauksia Mateenia kohti, viranomaiset kertoivat elokuussa.

Raportti kertoi myös, ettei ampuja ollut humalassa hyökätessään yökerhoon. 

Mateen soitti kolme puhelua hätäkeskukseen verityönsä aikana. Hän oli ollut puheluiden aikana rauhallinen ja kertonut tekemästään iskusta. Hän oli käskenyt Yhdysvaltoja lopettamaan Syyrian ja Irakin pommitukset ja nimitti itseään Isisin sotilaaksi.

Keskustiedustelupalvelu CIA:n mukaan Mateenilla ei kuitenkaan ole ainakaan suoria yhteyksiä äärijärjestö Isisiin.

Kyseessä oli verisin joukkomurha Yhdysvalloissa sitten syyskuun 11. päivän hyökkäysten syyskuussa 2001.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme