Mainos
Mainos

Käänne Ugandan mysteerissä: Suomalaismiehen kuolemaa ei tutkita murhana

MTV:n tietojen mukaan suomalaismiehen kuolemaa Ugandassa ei tutkita murhana, toisin kuin aiemmin on uutisoitu.

Keskusrikospoliisi tiedotti aiemmin tänään, että Suomen ja Ugandan poliisiviranomaiset ovat alkaneet vaihtaa tietoja tapaukseen liittyen. Keskusrikospoliisi sai Ugandasta virka-apupyynnön iltapäivällä, ja se ohjattiin kuolleen suomalaismiehen kotipaikkakunnan viranomaisille, eli Itä-Uudenmaan poliisille. 

Virka-apupyynnöstä käy ilmi, että kuolleen suomalaismiehen tapausta tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä, ei henkirikoksena. 

MTV:n tietojen mukaan keskusrikospoliisi ei ole saanut mitään virallisia tietoja, jotka antaisivat syytä epäillä asiassa rikosta.

Suomalaisissa tiedotusvälineissä kerrottiin eilen, että Ugandan poliisi tutkisi viime viikolla maan pääkaupungissa Kampalassa kuolleen suomalaismiehen tapausta murhana. Mies löydettiin kuolleena kaupungissa sijaitsevan hotellin huoneesta.

Myös MTV Uutiset uutisoi murhatutkinnasta asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden tietoihin viitaten.

MTV Uutiset ei ole onnistunut tavoittamaan Ugandan poliisin edustajaa kommentoimaan asiaa lukuisista yrityksistä huolimatta.

Artikkelia korjattu 19.2.2018 kello 13.48: Jutussa kerrottiin aiemmin, että KRP olisi saanut Ugandan viranomaisilta oikeusapupyynnön. Kyse on kuitenkin virka-apupyynnöstä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot