Mainos
Mainos

Kääntyykö armeija Janukovitshia vastaan?

Ulkopoliittisen instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro pitää mahdollisena, että Ukraina jakautuu kahtia länsi- ja venäjämielisiin.

- Kyllä tämä skenaario on nyt olemassa. Jos tilanne nyt kärjistyy tätä vauhtia, niin voi jopa olla, että se on käytännössä ainoa vaihtoehto, sanoo Kangaspuro MTV Uutisille.

Ukrainan tilanne kärjistyi viime yönä pahimmaksi koko kriisin aikana.  Maan terveysviranomaisten mukaan väkivaltaisuuksissa on kuollut 25 ihmistä ja 250 on sairaalahoidossa.

Maan armeija on määrätty virallisen ilmoituksen mukaan suojelemaan strategisesti tärkeitä kohteita. Samalla ilmoitettiin, ettei armeija tule sekaantumaan opposition kukistamisyrityksiin.

– Nähtäväksi jää kuitenkin, minkä kannan armeija ottaa kriisiin eli pysyykö se lojaalina Janukovitshille, pohtii Kangaspuro.

Asevoimat koostuvat asevelvollisista, jotka on rekrytoitu eri puolilta maata. Siksi armeija ei ole yksimielinen. Lisäksi sotilaiden palkat ovat huonoja ja armeijan resursseja on leikattu. Tämä on syönyt sen lojaaliutta Janukovitshia kohtaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme