Mainos
Mainos

Kaappaajat pitävät hallussaan matkustajalauttaa Turkissa

Turkin luoteisrannikolla eilen kaapattu matkustajalautta on edelleen kaappareiden hallussa.

Kaappaajia on kerrottu olevan neljä tai viisi. Heidän kerrotaan uhanneen pommilla matkustajalauttaa, jossa on 24 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Kaappaus on meneillään Izmitinlahdella Marmaramerellä.

Kolme merivartioston alusta ja helikopteri seuraavat lauttaa. Liikenneministeri Binali Yildirimin mukaan on todennäköistä, että kaappaajat kuuluvat Kurdistanin työväenpuolueeseen PKK:hon.

Liikenneministerin mukaan kaappaajat ovat vaatineet ruokaa, vettä ja polttoainetta, mutta eivät ole esittäneet muita vaatimuksia. Yildirimin mukaan viranomaiset ovat olleet yhteydessä kaappaajiin aluksen kapteenin välityksellä.

Turkin mediassa on arveltu, että kaapattu alus voisi olla matkalla Imralin saarelle, joka sijaitsee noin 120 kilometrin päässä aluksen kaappauspaikasta. Saarella pidetään PKK:n vangittua johtajaa Abdullah Ocalania.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme