Mainos
Mainos

Matkustajakoneen kaapanneiden aseet paljastuivat jäljennöksiksi – vaativat Gaddafi-puoluetta

Libyalaisen matkustajakoneen Maltalle kaapanneet miehet antautuivat perjantaina lyhyiden neuvottelujen jälkeen. Sisäisellä lennolla ollut libyalainen matkustajakone kaapattiin iltapäivällä ja ohjattiin Maltalle. 

Miesten hallusta löytyi käsikranaatti ja pistooli. Lisäksi koneesta löytyi tarkastuksen yhteydessä toinen käsiase. Maltan pääministeri Joseph Muscat sanoi Twitterissä, että kaappauksessa käytetyt aseet olivat jäljennöksiä.

Koneen kaapanneiden kahden miehen arvioitiin olevan Libyan kansalaisia. Libyan ulkoministerin Taher Sialan mukaan kaapparit ovat Libyan vuonna 2011 syrjäytetyn diktaattorin Muammar Gaddafin kannattajia.

Kaappaajat uhkasivat räjäyttää koneen ja vaativat Gaddafi-mielisen puolueen perustamista.

Malta ei neuvotellut kaappajien ehdoista.

Kaapattu Airbus A320 -kone kuuluu Afriqiyah Airways -lentoyhtiölle. Koneessa oli 111 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä. Kone oli Libyan sisäisellä lennolla matkalla Sebhasta Tripoliin, kun se kaapattiin. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme