Mainos
Mainos

Kaappaukset ja ryöstely uhkaavat ruoka-apua Darfurissa

Maailman elintarvikeohjelma WFP kertoo, että ryöstely haittaa järjestön ruokatoimituksia Sudanin Darfurin alueella. Darfurissa noin kaksi miljoonaa ihmistä on YK:n alaisen järjestön ruokatoimitusten varassa.

Kymmeniä WFP:n käyttämiä avustusrekkoja on kaapattu tänä vuonna. Yhteensä 37 rekkaa on edelleen kateissa, ja 23 kuljettajan tilannetta ei ole pystytty selvittämään, järjestö kertoi tiedotteessaan.

Rekkakuskit ovat haluttomia lähtemään vaarallisille teille ja ruokakuljetukset viivästyvät, selvitti WFP:n Sudanin-edustaja Kenro Oshidari.

Oshidarin mukaan järjestö saattaa lisäksi joutua pysäyttämään ilmakuljetuksensa, koska se ei ole saanut sille luvattuja lahjoituksia. Lentoja on järjestön mukaan jätettävä lentämättä jo tämän kuun aikana, ellei lisärahoitusta kuulu.

Oshidarin mukaan tilanne on ennenkuulumaton. Rahaa ei ole juuri silloin kun helikoptereita ja lentokoneita eniten tarvittaisiin teiden turvattomuuden vuoksi, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme