Mainos
Mainos

Kaasu virtaa taas Georgiaan

Kaasun toimitukset alkoivat Venäjän Pohjois-Ossetian maakunnan hätätilaministeriön mukaan aamukymmeneltä paikallista aikaa.

Venäjä on saanut käynnistettyä kaasunviennin Georgiaan, viranomaiset ilmoittivat. Georgian kaasunsaanti katkesi viime viikolla, kun Venäjältä kaasua tuova putki räjäytettiin.

Kaasun toimitukset alkoivat Venäjän Pohjois-Ossetian maakunnan hätätilaministeriön mukaan aamukymmeneltä paikallista aikaa. Georgian hallitus vahvisti, että kaasua todellakin tulee.

- Viidessä-kuudessa tunnissa Tbilisissä on kaasua ja ensi viikolla koko Georgia saa taas kaasua, energiaministeriöstä kerrottiin aamupäivällä.

Georgian asukkaat ovat kärsineet vakavasta energiapulasta tammikuun 22. päivänä tapahtuneen sabotaasin vuoksi. Tihutyö aiheutti kiistan Georgian ja Venäjän välillä, kun georgialaiset syyttivät venäläisiä teosta. Venäläisten mukaan räjäytyksen takana olivat terroristit. Viranomaisilla ei tänäänkään ollut kuitenkaan käsitystä, kuka sabotaasin oli tehnyt.

Räjäytetty kaasuputki tuo lähes kaiken Georgiassa käytettävästä maakaasusta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme