Mainos
Mainos

Kaasunhaju säikytti New Yorkissa

New Yorkin Manhattanilla aiheutti epäilyttävä kaasumainen haju pelkoja terrori-iskusta. Haju hävisi lopulta eikä syytä sille löydetty.

Manhattanilla evakuoitiin eilen rakennuksia selittämättömän kaasun kaltaisen hajun takia. Viranomaiset vakuuttivat, ettei haju ole vaaraksi, vaikka sen alkuperästä ei ollut varmuutta. Moni kuvasi lemua kaasunhajuksi.

Seitsemän ihmisen kerrottiin joutuneen New Jerseyn puolella sairaalahoitoon hajun aiheuttamien oireiden takia.

-Se voi olla epämiellyttävä haju, mutta toistaiseksi emme tiedä sen enempää. Olemme kuitenkin varmoja, ettei se ole vaarallista, vakuutti pormestari Michael Bloomberg lehdistötilaisuudessaan.

Haju levisi laajalle ja herätti myös pelkoa terrori-iskusta. Bloomberg kertoi, että Manhattanilla oli havaittu vain pieniä kaasuvuotoja eivätkä kaasuvaarasta varoittavat mittarit näyttäneet kohonneita lukemia. Haju haihtui puoleenpäivään mennessä.

Manhattanilla tyhjennettiin aamulla lyhyeksi ajaksi varotoimena neljä koulua ja joitakin toimistotaloja. Säikähtäneitä ihmisiä virtasi ulos muun muassa Rockefeller Centerin pilvenpiirtäjistä ja Macy's-tavaratalosta. Lisäksi osa New Yorkin ja New Jerseyn paikallisjunaliikenteestä oli hetken pysähdyksissä. Maan sisäisen turvallisuuden ministeriö vakuutti, että terroripelkoon ei ole syytä. Sitä ennen sadat ihmiset olivat soittaneet hälytysnumeroihin kummasta hajusta.

New Yorkissa tutkittiin tuloksetta vuoden 2005 syksylläkin kummallista hajua, jota tuolloin kuvailtiin pannukakun tai siirapin kaltaiseksi.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme