Mainos
Mainos

Kaasuvuotoa tukitaan edelleen Unkarissa

Länsi-Unkarissa Nagylengyelissä varhain lauantaiaamuna räjähdysmäisesti alkaneen kaasuvuodon tukahduttamistyöt jatkuivat tänään kolmatta päivää. Kolmesta lähikylästä evakuoidut 2 000 ihmistä ovat edelleen tilapäismajoituksissa urheiluhalleissa, kouluissa ja perheissä Zalaegerszegissä.

Kaasua purkautui suuri määrä lauantaina Unkarin öljy- ja kaasuyhtiön (MOL) maanalaisesta varastosta säiliössä käynnissä olleiden korjaustöiden aikana, eikä vuotoa saatu täysin tukituksi vielä tänään iltapäivälläkään, vaikka pelastustyöt ovat jatkuneet tauotta.

Viranomaisten mukaan kaasu ei kuitenkaan ehtinyt aiheuttaa vaaraa ihmisten terveydelle ripeästi tapahtuneen evakuoinnin ansiosta. Sen sijaan kyliin jääneillä kotieläimillä on ollut myrkytysoireita. Hiilidioksidia ja rikkivetyä sisältävää kaasua käytetään maakaasun jatkojalostuksessa. MOL:n johto ilmoitti tänään, että yhtiö korvaa vuodosta aiheutuneet vahingot.

Unkari on varoittanut kaasuvuodosta naapurissa sijaitsevaa Sloveniaa. Myös Unkarin pääministeri vieraili Nagylengyelissä heti vuodon alettua. Unkarin viranomaiset eivät ole vahvistaneet kaasuvuodon syytä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme