Mainos
Mainos

Kaatosateet kiinalaisten riesana

Kaatosateet, raekuurot ja mutavyöryt ovat aiheuttaneet ainakin 81 ihmisen kuoleman eri puolilla Kiinaa. Maahan on julistettu valmiustila tulva-ajaksi.

Lounaisessa Sichuanin maakunnassa 49 ihmistä on kuollut suurissa tulvissa ja 830 000 ihmistä on muutoin joutunut kärsimään luonnonilmiön vuoksi. Luoteis-Kiinan Qinghain maakunnassa on menehtynyt 28 ihmistä, kertoivat Kiinan uutistoimistot tänään.

Eri puolilla Kiinaa tuhannet ihmiset ovat tulvien vuoksi menettäneet kotinsa viime päivien aikana. Tulva-alueiden asukkaat ovat olleet ilman sähköä ja vettä useitakin päiviä. Laajat riisiviljelmät ovat tuhoutuneet jäätyään veden alle. Kesäsato on menetetty, sanoivat viranomaiset Anhuin maakunnassa.

Viranomaiset seuraavat vedenpinnan nousua Kiinan suurissa joissa - vesi on koko ajan nousemassa. Viime vuoden tulvat olivat pahimmat tällä vuosikymmenellä. Koko valtavan Jangtsen-joen laakso, jossa asuu 400 miljoonaa ihmistä, kärsi tulvista. Tulvissa kuoli 4000 ihmistä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme