Mainos
Mainos

Kaatumisesta toipuva Castro kielsi dollareiden käytön

Kuuban johtaja Fidel Castro on kieltänyt dollareiden käytön maksuvälineenä Kuubassa. Kyseessä on vastaisku Yhdysvaltain päätökselle rajoittaa Kuubaan suuntautuvia turismi- ja rahavirtoja.

Kuuban johtaja Fidel Castro esiintyi eilen ensimmäisen kerran TV:ssä viimeviikkoisen kaatumisensa jälkeen. Castron käsivarsi oli kantositeessä, kun hän kertoi Kuuban lopettavan Yhdysvaltain dollareiden käytön maksuvälineenä.

Keskuspankin määräyksellä dollaria ei hyväksytä maksuvälineenä kaupoissa marraskuun 8. päivän jälkeen. Tuohon mennessä kuubalaisten ja turistien pitäisi vaihtaa dollarit paikalliseen valuuttaan.

Kyseessä on vastaisku Yhdysvaltain päätökselle rajoittaa Kuubaan suuntautuvia turismi- ja rahavirtoja.

Castron oli pakko sallia dollarin käyttö maksuvälineenä vuonna 1993, kun Neuvostoliiton hajoaminen oli ajanut Kuuban talouden syöksykierteeseen.

78-vuotias Castro kompastui viime keskiviikkona televisiokameroiden edessä Santa Claran kaupungissa pitämänsä puheen jälkeen ja mursi polvilumpionsa ja käsivartensa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme