Mainos
Mainos

Kaatuneen patsaan uumenista löytyi esi-isien viesti

Uuden-Seelannin maanjäristyksessä kaatuneen vanhan patsaan sisältä epäillään löytyneen historiallisia asiakirjoja. Asiasta tiedottaa järistyksessä pahoin tuhoutuneen Christchurchin kaupunginjohtaja Bob Parker.

Parker sanoo, että kaupungin perustajaa esittävästä, 1800-luvulta peräisin olevasta patsaasta löytyi pulloon piilotettu pergamentti. Pullo oli laitettu kuparisen sylinterin sisään.

Pergamentin uskotaan sisältävän kaupungin perustajien visioita kaupungistaan. Myös Parker sanoo toivovansa, että viestistä löytyy kiinnostavia ajatuksia ja ideoita.

Kaupungin keskustassa sijaitseva patsas kaatui viime kuun suuressa maanjäristyksessä. Kyseinen järistys oli voimakkuudeltaan 6.3 magnitudia, ja se tappoi ainakin 155 ihmistä. Lisäksi järistys aiheutti suuret aineelliset vahingot.

- Löytö ei kunnioita ainoastaan tämän paikan perustajia, vaan myös niitä, jotka menettivät henkensä maanjäristyksessä, Parker toteaa.

Museon asiantuntijat tutkivat parhaillaan pergamenttilöytöä.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme