Mainos
Mainos

Kabulin uhrien joukossa YK:n työntekijöitä

Neljä YK:n työntekijää on kuollut Afganistanissa Kabulissa eilen tapahtuneessa pommi-iskussa.

YK:n mukaan muut uhrit työskentelivät niin ikään kansainvälisissä organisaatioissa. Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ilmoitti jo aiemmin, että IMF:n toimistoa Kabulissa johtanut libanonilaismies sai iskussa surmansa.

Eilen kabulilaiseen ravintolaan tehdyssä itsemurhaiskussa kuoli ainakin 20 ihmistä. Kuolleista 13 on ulkomaalaisia. Uhrien joukossa on yksi tanskalainen, yksi britti ja kaksi kanadalaista, kertovat maiden edustajat.  

Suomen ulkoministeriön mukaan ainakin toistaiseksi näyttää siltä, että joukossa ei olisi suomalaisia. Ministeriö kuitenkin selvittää tilannetta edelleen.  

Keskustassa sijaitseva ravintola Taverna du Liban on ulkomaisten diplomaattien ja avustustyöntekijöiden sekä varakkaiden afganistanilaisten suosiossa.

Iskun tekijöitä oli kolme. Yksi laukaisi räjähteensä ravintolan ulkopuolella. Kaksi muuta tunkeutuivat ravintolaan ja ampuivat, kunnes vartijat surmasivat heidät. Kabulilaiset ravintolat ovat tarkkaan vartioituja.

Poliisi syytti iskusta Taleban-liikettä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon tuomitsi siviilejä vastaan tehdyn iskun jyrkästi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme