Mainos
Mainos

Kabulissa useita pommi-iskuja - satoja haavoittunut

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa on tänään tehty useita pommi-iskuja. Viranomaisten mukaan iskuissa on kuollut kymmeniä ihmisiä ja satoja on haavoittunut.

Ensimmäisessä, aamulla tehdyssä iskussa kuoli ainakin 15 ihmistä ja haavoittui yli 200, kun erittäin voimakas autopommi räjähti kaupungin itäosassa.

Myöhemmin päivällä itsemurhapommittaja teki iskun poliisiopiston sisäänkäynnin edessä, missä kadetit olivat jonottaneet sisään poliisiopistoon. Pommittaja oli viranomaisten mukaan seisonut jonossa.

– Hänellä oli päällään poliisin univormu. Hän räjäytti itsensä opiskelijoiden keskellä, jotka olivat palaamassa lomalta, paikallinen poliisi kertoo.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Taleban on ilmoittanut Twitterissä olevansa iskun takana.

Reutersin haastattelemien silminnäkijöiden mukaan myös lähellä Kabulin lentokenttää on räjähtänyt ja alueelta on kuulunut laukauksia.

Afganistan on vajonnut syvälle väkivallan kierteeseen sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen johtamat Nato-joukot jättivät maan joulukuussa. Afganistaniin jäi vain 13 000 sotilasta kouluttamaan Afganistanin joukkoja ja osallistumaan terrorismin vastaisiin operaatioihin.

YK:n mukaan siviiliuhrien määrä Afganistanissa oli kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana suurin koskaan sen jälkeen kun tilastoja alettiin julkaista vuonna 2009. Maassa kuoli liki 1600 siviiliä ja haavoittui yli 3300.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme