Mainos
Mainos

Kadyrovin tulevaisuus herättää kysymyksiä Venäjällä

Venäjällä Kreml on jälleen kerran joutunut vastaamaan kysymyksiin Tshetsheniaa johtavan Ramzan Kadyrovin kohtalosta. Tshetsheniassa järjestetään pian vaalit alueen johdosta, ja Kadyrovin kohtalo on vielä epäselvä.

– Emme koskaan kerro tällaisia presidentin päätöksiä etukäteen, emmekä aio tehdä niin nytkään, sanoi Kremlin puhemies Dmitry Peskov tänään, kun häneltä tiedusteltiin Kadyrovin kohtalosta.

Kadyrov on itse ilmoittanut, ettei ole vielä päättänyt, aikooko asettua vaaleissa ehdolle. Tiistaina Kadyrov totesi radiohaastattelussa, ettei välttämättä enää haluaisi johtaa Tshetsheniaa, mutta voi jatkaa, jos tarve niin vaatii.

Kadyrov on muutoinkin ollut pinnalla Venäjällä, sillä lauantaina tulee kuluneeksi vuosi oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhasta. Kadyrovia ja tämän lähipiiriä epäillään laajasti murhan tilaajaksi.

Kadyrov on koko helmikuun puhunut oppositiopoliitikoista hyvin aggressiiviseen sävyyn sosiaalisessa mediassa.

Tiistaina duuman ulkopuolisen oppositiopuolue Parnasin aktiivi Ilja Jashin julkaisi Kadyrovin väärinkäytöksiä käsittelevän selonteon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme