Mainos
Mainos

Kahdeksanraajaisen intialaistytön leikkaus onnistui

Nelikätisenä ja -jalkaisena syntyneen intialaistyttö Lakshmin leikkausoperaatio Intian Bangaloressa on onnistunut erinomaisesti. Yli 24 tuntia kestäneessä leikkauksessa kaksivuotiaalta Lakshmilta poistettiin ylimääräiset raajat.

- Leikkauksen jokainen vaihe oli onnistunut, emmekä kohdanneet minkäänlaisia takaiskuja, leikkausta johtanut kirurgi Sharan Patil kertoi.

Leikkauksesta vastannut 36 lääkärin ryhmä joutui rakentamaan kokonaan uudelleen tytön lantion seudun. Samalla oli pidettävä huolta siitä, että tytön sisäelimet säilyttäisivät toimintakykynsä.

- Uudelleenrakennus onnistui mahtavan hyvin, yli kaikkien odotustemme, Patil iloitsi.

Ennen leikkausta sairaalasta arvioitiin, että tytöllä on vain 80 prosentin todennäköisyys selviytyä hengissä vaativasta operaatiosta.

Lakshmi on saanut nimensä nelikätisen hindujumalattaren mukaan. Lääkäreiden mukaan epämuodostuma on seurausta kaksoisraskaudesta, jossa alkiot eivät ole eronneet toisistaan ja toiselta puuttuu pää.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme