Mainos
Mainos

Kahdella iskulla epäillään olevan yhteys – aiemmin tapahtuneen rakennusräjähdyksen uskotaan myös liittyvään vyyhteen

Barcelonan ja Cambrilsin iskuilla epäillään olevan yhteys toisiinsa. Lisäksi Katalonian viranomaiset epäilevät, että aiemmin Barcelonan eteläpuolella Alcanarissa tapahtunut rakennusräjähdys liittyy vyyhteen.

Espanjassa tehtiin yön aikana jo toinen terrori-isku vain tunteja sen jälkeen, kun Barcelonan keskustassa ajettiin pakettiautolla väkijoukkoon. Yöllä terroristit ajoivat autolla ihmisten päälle Cambrilsin lomakaupungissa noin 120 kilometrin päässä Barcelonasta.

Rakennusräjähdyksen ennen iskuja uskotaan liittyvän vyyhtiin

Poliisi epäilee, että Alcanarissa ennen Barcelonan pakettiautoiskua tapahtunut räjähdys johtui pommin rakentamisesta. Räjähdyksessä kuoli ainakin yksi ja useita haavoittui.

Noin kaksi tuntia Barcelonan iskun jälkeen kahden poliisin yli ajettiin tarkastuspisteellä Sant Just Desvernin kaupunginosassa, ja poliisit ampuivat pakenevaa autoa. Auto löytyi kolmen kilometrin päästä, ja sen sisällä oli kuollut mies.

Aiemmin kerrottiin, ettei tapauksella uskottu olevan yhteyttä Barcelonan iskuun. Asiasta ei kuitenkaan ole vielä täyttä varmuutta, sillä Katalonian sisäministerin mukaan autosta löytynyt mies, joka on auton omistaja, ei kuollut ampumisen seurauksena.

Mediatietojen mukaan hän olisi kuollut puukoniskuihin eikä olisi istunut kuljettajan paikalla, kertoo Guardian. Poliisin kerrotaan etsivän nyt auton kuljettajaa

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme