Mainos
Mainos

Kahdelle sotilaalle yli 360 vuoden tuomiot – pitivät 15:tä naista seksiorjinaan

Guatemalassa kaksi entistä sotilasta on saanut 120 ja 240 vuoden vankeustuomiot pidettyään viittätoista naista seksiorjinaan maan sisällissodan aikana. Miehiä syytettiin myös muista rikoksista kuten murhasta.

– Syytetyt ovat syyllisiä rikoksiin ihmiskuntaa vastaan, murhaan ja pakotettuihin katoamisiin, tuomari Yassmin Barrios totesi kuukauden kestäneen oikeudenkäynnin päätyttyä eilen.

Eläkkeellä oleva 59-vuotias eversti Esteelmen Reyes sai yhteensä 120 vuoden vankeustuomion, 30 vuotta naisten orjuuttamisesta sekä 90 vuotta naisen ja tämän kahden tyttären murhasta.

Toinen syytetty, 74-vuotias Heriberto Valdez sai myöskin 30 vuoden tuomion orjuuttamisesta ja sen lisäksi 210 vuoden tuomion seitsemän ihmisen katoamiseen liittyen.

Miehet olivat pitäneet naisia seksiorjinaan Guatemalan itäosassa sijaitsevassa sotilastukikohdassa vuosien 1982 ja 1983 aikana.

Reyesia syytettiin myös siitä, että tämä antoi luvan myös sotilailleen käyttää alkuperäiskansaan kuuluvia naisia hyväkseen. Naisia oli raiskattu, alistettu ja pahoinpidelty.

Sotilaiden uhreiksi joutuneet naiset olivat joutuneet odottamaan oikeuden toteutumista yli 30 vuotta.

Oikeudenkäyntiä oli seuraamassa oli yli 500 aktivistin joukko, joka puhkesi aplodeihin ja riemunhuutoihin tuomiot kuultuaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme