Mainos
Mainos

Kahden tunnin kuolemakokemuksen saa 20 eurolla Shanghaissa

Kuolema on ennemmin tai myöhemmin edessä meistä jokaisella, ja aika moni on pohtinut jossain elämänsä vaiheessa, miltä kuoleminen oikeastaan tuntuu. Kiinassa pohdinta on nyt viety astetta pidemmälle.

Shanghaissa avataan nimittäin tässä kuussa Samadhi- kuolemasimulaattori. Se tarjoaa uteliaille mahdollisuuden kokea kuolema –ja mikä parasta- uudelleensyntymä.

Pelin lopuksi osallistujat siirtyvät pehmeään ja lämpimään kapseliin, joka edustaa kohtua ja uudelleensyntymää.

Samadhi on interaktiivinen 4D -peli tai elämys, jossa osallistujat käyvät läpi kuoleman ja polttohautauksen, ja sen jälkeen syntyvät lopulta uudelleen.

Pelaajat laitetaan saliin, jossa he käyvät makuulle lattiaan upotettuihin ruumisarkkuihin, ja aloittavat kuolemaelämyksensä. Ensimmäisessä vaiheessa peliä yritetään välttää kuolemaa kaikin keinoin. Kuten elämässäkin myös pelissä lopulta hengen heittävät myös sinnikkäimmät yksilöt ja heidät haudataan.

Pelin kehittäjät halusivat kokemuksesta mahdollisimman autenttisen, ja he kävivät oikeassa krematoriossa kokemassa, miltä tuntuu mennä arkussa krematorion uuniin – sentään ilman tulta.

Samadhi-pelissä krematorioilluusio on toteutettu erikoisefektien, valojen ja kuumuuden avulla. Pelin lopuksi osallistujat siirtyvät pehmeään ja lämpimään kapseliin, joka edustaa kohtua ja uudelleensyntymää.

Kuolemakokemus kestää noin kaksi tuntia, ja sen kerrotaan sopivan kaikille fyysisesti ja henkisesti terveille ja vahvoille aikuisille, joita mietityttää elämän ja kuoleman tarkoitus.

Saattokodissa työskentely johti inspiraatioon

Kuolemasimulaattorin kehittäjät Ding Rui ja Huang Weiping olivat pitkään etsineet tarkoitusta elämälleen. Molemmat olivat keskustelleet laajasti kuolemasta eri uskontokuntien edustajien kanssa, ja lisäksi tehneet vapaaehtoistyötä ihmisten parissa, jotka olivat vastikään menettäneet läheisensä.

Pelin kehittäjä toivoo, että simulaattori auttaisi ihmisiä pääsemään lamaannuttavasta kuolemanpelosta.

Huang Weiping kertoi, että työskennellessään saattokodissa hän huomasi, että potilaiden omaiset eivät kyenneet suhtautumaan kuolemaan. He välttelivät viimeiseen asti asiasta puhumista, eivätkä pystyneet käsittelemään läheisen ihmisen poismenoa.

Huang päättikin tuoda kuoleman lähelle ihmisiä vähemmän ahdistavassa muodossa. Hän toivoo, että tämä simulaattori voisi auttaa ihmisiä pääsemään lamaannuttavasta kuolemanpelosta ja suhtautumaan kuolemaan sellaisena kuin se on, eli vaikeana, mutta luonnollisena osana elämää.

Samadhi-pelin tarkoitus on myös saada ihmiset arvostamaan elämää ja keskittymään tärkeisiin asioihin sen sijaan, että nämä stressaisivat pikkuasioista.

Kuolemansimulaattorin halpakopiota jo kaupan

Kuolemasimulaattori on saanut Kiinassa valtavasti kiinnostusta osakseen.

Itse asiassa ennen pelin lanseerausta sen kehittäjät esittelivät ajatuksensa netissä ja pyysivät yleisöltä rahaa pelin toteuttamiseen. Parissa kuukaudessa kaksikko oli saanut kokoon yli 400 000 yuania, eli noin 50 000 euroa ja samalla varmistuivat siitä, että tällaiselle pelille todella on kysyntää.

Liput simulaattoriin maksavat parikymmentä euroa. Kiinassa kun ollaan, halvemmallakin toki pääsee. Kaikenlaisia halpaversioita kyseisestä elämyspelistä nimittäin on jo markkinoilla ennen kuin varsinaista kuolemansimulaattoria on edes avattu yleisölle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme