Mainos
Mainos

Kaipaatko kunnon helteitä? Ei tarvitse matkustaa kauas!

Keski- ja Itä-Euroopassa nautitaan pian helteistä. Ennusteet lupailevat viikonvaihteeksi jopa 25-30 astetta esimerkiksi Saksaan, Italiaan, Itävaltaan, Sveitsiin, Puolaan, Latviaan ja Liettuaan.

Lämpimintä on sunnuntaina.

– Kyseessä on sama korkeapaine, joka tuo Suomeen lämmintä ilmaa ensi viikolla, toteaa MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Länsi-Euroopassa sen sijaan on viileää. Ranskassa, Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Portugalissa päästään lähipäivinä vaivoin kymmenen asteen yläpuolelle.

– Viikonloppuna Etelä-Suomessa on lämpimämpää kuin vaikkapa Pariisissa tai Brittein saarilla, joka on tällä hetkellä Euroopan kylmin kolkka, toteaa Miina Manninen.

Vaikka Keski-Euroopan helle suuntaa kohti Suomea ensi viikolla, hellelukemiin ei meillä kuitenkaan päästä, sillä välissä oleva Itämeri viilentää ilman. Lämpötilat voivat kuitenkin kohota ensi viikon alussa yli 15 asteeseen Etelä-Suomessa ja keskisen Suomen sisämaassa. Rannikoilla on kuitenkin vielä viileätä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme