Mainos
Mainos

Kairon ryöstelijöitä torjutaan kepeillä ja veitsillä

Egyptissä ryöstelyä pelkäävät kansalaiset ovat valmistautuneet torjumaan hyökkäyksiä omin avuin poliisien poistuttua.

Silminnäkijöiden mukaan väkijoukot ovat jo rynnistäneet kauppoihin, ostoskeskuksiin, pankkeihin ja hallituksen rakennuksiin monissa kaupungeissa. Armeija on lähettänyt sotilaita eri puolille Egyptiä pitämään yllä järjestystä.

Kairossa monessa naapurustossa asukkaat ovat aseistautuneet kepeillä ja veitsillä ja pysyttäneet tiesulkuja. Poliiseja ei näy kaupungilla ja silminnäkijät kertovat ryöstelyn levinneen vauraista kaupunginosista köyhemmillekin alueille.

Joidenkin lähteiden mukaan Fayoumissa Kairon eteläpuolella vankilasta on karannut 700 vankia.

Tiedot mellakoissa kuolleiden määrästä vaihtelevat, mutta heitä on tuoreimpien arvioiden mukaan yli sata. Muutaman päivän aikana levottomuuksissa eri puolilla maata on myös loukkaantunut yli 2000 ihmistä. Valtion television mukaan raiskauksia on tehty ainakin 60.

Sairaalalähteiden mukaan eilisen aikana poliisi surmasi ampumalla yhteensä 17 ihmistä, jotka yrittivät hyökätä poliisiasemille Biban ja Nasserin kaupungeissa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme