Mainos
Mainos

Kairon torilla riehuttiin läpi yön

Kairon tori ei hiljentynyt edes yöksi. Presidentti Hosni Mubarakin eilisen puheen jälkeen tunnelma maassa vain kiristyi, kun presidentti ilmoitti pysyvänsä vallassa syksyn vaaleihin saakka. Mielenosoittajia ei tyydyttänyt Mubarakin ilmoitus olla asettumatta enää ehdolle. He vaativat hänen eroaan välittömästi.

– Torille oli levitetty suurkuvatelevisio. Ihmiset reagoivat Mubarakin tv-puheeseen hyvin kielteisesti, tämä ei ollut heille minkäänlainen voitto. He aikovat jatkaa mielenosoituksia niin kauan, kunnes Mubarak ilmoittaa eroavansa välittömästi, kertoo Kairossa oleva MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

Lumikeron mukaan satoja ihmisiä vietti koko yönsä torilla. Aamuvarhaisella tunnelma oli hieman hiljentynyt, kun osa mielenosoittajista oli lähtenyt välillä lepäämään.

– Tiedossa on uusia jättimielenosoituksia. Mubarakin on lähdettävä paljon aiemmin kuin mitä eilen ilmoitti, Lumikero arvioi.

Katso Kari Lumikeron kommentit Kairosta: (Huomenta Suomi 2.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme