Mainos
Mainos

Kairossa toinen mielenosoitus - protestoijat kättelivät poliiseja

Egyptiläinen oppositiojohtaja Mohamed ElBaradei on osallistunut Kairon suurmielenosoitukseen, joka on toistaiseksi sujunut rauhallisesti. Nobel-palkittu ElBaradei on atomienergiajärjestö IAEA:n entinen johtaja.

Aiemmassa mielenosoituksessa Kairon poliisi ampui kumiluoteja ja kyynelkaasua. Mielenosoittajat puolestaan heittelivät kiviä.

Kairossa järjestettiin myöhemmin päivällä toinen rauhallisempi mielenosoitus, johon myös ElBaradei osallistui. Jotkut protestoijat jopa kättelivät poliiseja osoittaakseen rauhanomaiset aikeensa.

Kaikkiaan kymmenettuhannet ihmiset ovat vaatineet tänään presidentti Hosni Mubarakin eroa mielenosoituksissa ympäri maata. Mielenosoituksissa on kuollut tähän mennessä kymmenkunta ihmistä. Satoja on pidätetty.

Egyptin internetyhteydet ovat olleet poikki jo aamupäivästä, ja myös matkapuhelinyhteydet ovat takellelleet. Protestoijat ovat käyttäneet sosiaalista mediaa ja tekstiviestejä kutsuakseen väkeä koolle.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Risto Puolimatkan juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme