Mainos
Mainos

Kaivosta löytyi ihmisen luita ja ilmastointiteipillä suljettu jätesäkki – Ruotsissa alkoi murhatutkinta

Ruotsissa poliisi on aloittanut murhatutkinnan hylätyllä tilalla, josta löytyi maanantaina ihmisruumiin palasia. Tapauksesta kertovat muun muassa Kvällsposten ja Sydsvenskan.

Kaivonpuhdistaja oli ollut tyhjentämässä kaivoa hylätyllä tilalla Hörbyssä Etelä-Ruotsissa, kun likaisen veden seasta pilkotti luu. Pian vastaan tuli toinenkin luu ja kohta ilmastointiteipeillä kiinnitetty jätesäkki.

Kaivonpuhdistajan mukaan säkki oli ”ihmisen muotoinen”. Puhdistaja ja taloa hallinnoinut viranomainen kutsuivat poliisin paikalle. Aluksi epäiltiin, että kyseessä olisivat eläimen jäänteet. Oikeuspatologinen tutkimus kuitenkin paljasti Kvällspostenin mukaan, että kyseessä ovat ihmisluut, todennäköisesti miehen.

Poliisi on jatkanut tilan tutkintaa kuluneen viikon aikana. Tavoitteena on selvittää, onko piha-alueelle mahdollisesti haudattu muitakin ruumiita. Pihapiiristä on löytynyt toinenkin kaivo ja septitankki.

Tila koostuu muutamasta osin lahonneesta rakennuksesta ja se on ollut autiona ainakin neljä vuotta.

Lähialueen asukkaat olivat aiemmin valittaneet autiotilalta kantautuvasta pahasta hajusta.

Vuonna 2013 paikallisasukas kyllästyi ja kirjoitti epäsiistin hylätyn tilan hajuhaitoista Hörbyn kunnalle. Paikalla kävi ympäristötarkastaja, mutta hajuhaitan epäiltiin silloin johtuneen pihapiirissä liikkuvista rotista ja muista villieläimistä.

Poliisi on hyvin vaitonainen tutkimuksistaan. Kvällspostenin haastattelema rikosoikeudenprofessori Leif G W Persson puolestaan sanoo, ettei ole yllättynyt, että ruumis löytyi juuri kaivosta,

– Kaivoon on helppo hävittää ruumis nopeasti, sillä silloin ei mene aikaa kaivamiseen.

Hän arvioi, että ruumis on maannut kaivossa noin kymmenen vuotta.

Miksi käynnissä on sitten murhatutkimus?

– On selvää, ettei ruumis ole joutunut sinne sattumalta, Persson sanoo Kvällspostenille.

Poliisi käy nyt läpi kadonneita ihmisiä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme