Mainos
Mainos

Kaivostyöläiset palasivat työhön Venäjällä

Venäjän kaukoidässä lähes kolme viikkoa lakkoilleet kaivostyöntekijät ovat palanneet työhön, kertoi uutistoimisto Interfax tänään. Työläiset äänestivät työhön palaamisen puolesta sen jälkeen, kun he olivat saaneet valtiolliselta Rosugol-yhtiöltä lupauksen, että rästissä olevat palkat maksetaan pikimmiten.

Yhtiö lupasi maksaa työntekijöille tällä viikolla palkkoja noin 38,5 miljardin ruplan (36 miljoonan markan) edestä ja loput erääntyneet saatavat vuoden loppuun mennessä. Primorien alueella lakkoili lähes 12 000 työntekijää ja lakkoon liittyi myös muita kaivostyöläisiä ympäri Venäjää.

Ammattiyhdistysten edustajat varoittivatkin, että mikäli maksamattomien palkkojen ongelmaan ei löydetä pikaista ratkaisua, suurin osa Venäjän kaivostyöntekijöistä liittyy lakkoon ja se voi syksyn mittaan laajeta valtakunnalliseksi. Venäjällä on yhteensä 800 000 kaivosmiestä.

Samaan aikaan kun neuvottelijat etsivät ratkaisua työläisten ja johtajien välillä, valtiovarainministeriön asiantuntijat matkustivat Vladivostokiin tutkimaan mihin työntekijöiden palkanmaksuun tarkoitetut varat olivat kadonneet. Jo lakon alkaessa valtio ilmoitti maksaneensa palkkarahat, jotka olivat kuitenkin joutuneet hukkaan Moskovan ja kaukoidän välillä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme