Mainos
Mainos

Kaksi avustusalusta yrittää jälleen Gazaan

Kaksi avustuslaivaa on jälleen matkalla kohti Gazan kaistaletta, kertoivat palestiinalaismieliset aktivistit keskiviikkona.

Israelin julistamaa saartoa uhmaavat irlantilainen ja kanadalainen alus lähtivät matkaan Turkin etelärannikolta keskiviikkona. Laivoissa on 27 ihmistä ja lääkkeitä.

Israel ilmoitti hetimmiten, että sen laivasto aikoo estää alusten pääsyn Gazaan. Armeijan edustaja ei suostunut sanomaan, millaisia keinoja on luvassa.

-Meidän täytyy arvioida ja nähdä, onko vastassamme väkivaltaisia matkustajia, everstiluutnantti Avital Leibovich kommentoi. Hänen mukaansa Israel on kuitenkin valmis toimittamaan laivoilla olevat avustustarvikkeet Gazaan.

Aktivistit ovat ennekin pyrkineet murtamaan Gazan saartoa avustuslaivoilla. Toukokuussa 2010 Gazaan matkalla olleen avustuslaivueen matka päättyi verisesti, kun israelilaiskommandot valtasivat Mavi Marmara -aluksen ja tappoivat yhdeksän turkkilaista aktivistia.

Israel perustelee Gazan saartoa sillä, että se haluaa estää aseiden salakuljetuksen alueelle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme