Mainos
Mainos

Kaksi ETA-johtajaa pidätettiin Ranskassa

Baskien separatistijärjestön ETA:n johtoasemassa oleva jäsen pidätettiin tänään Ranskassa, espanjalaiset tiedotusvälineet raportoivat. Järjestön toimeenpanevaan elimeen kuuluva Julian Achurra Egurola alias Pototo pidätettiin eteläranskalaiselta maatilalta läheltä Paun kaupunkia. Eguron seurassa oli myös järjestön rivijäsen, nuori ranskalaisnainen.

Pidätyksistä uutisoivat Espanjan uutistoimistot ja radio. Espanjalaisviranomaiset eivät heti kommentoineet pidätyksiä. Uutisten mukaan poliisioperaatio jatkuu yhä ja lisää pidätyksiä on odotettavissa. Espanjan ja Ranskan poliisivoimat ovat viime vuosina tehneet yhteistyötä ja pidättäneet useita ETA- johtajia sekä baskimaassa että Lounais-Ranskassa.

Noin 800 ihmistä on saanut surmansa baskien separatistijärjestön ETA:n iskuissa sen jälkeen kun se aloitti aseellisen taistelunsa 28 vuotta sitten.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme