Mainos
Mainos

Kaksi homoaktivistia hakattiin macheteilla kuoliaaksi Bangladeshissa

Bangladeshissa pääkaupunki Dhakassa kaksi tunnettua homoaktivistia on hakattu kuoliaaksi machete-veitsillä. Lisäksi yksi ihminen loukkaantui.  

Ainakin kuudesta miehestä koostunut joukko oli tunkeutunut asuntoon, jossa yksi uhreista asui. He sanoivat ovimiehelle tulleensa toimittamaan postipakettia.

Mediatietojen mukaan surmansa saivat maan ainoan seksuaalivähemmistölehden päätoimittaja sekä hallituksen jäsen. Roopbaan-lehti on pyrkinyt edistämään homojen asioita ja lisäämään suvaitsevaisuutta muslimienemmistöisessä Bangladeshissa, jossa homojen välinen suhde on rikos.

Maassa on tehty viime aikoina useita raakalaismaisia hyökkäyksiä seksuaalivähemmistöjen edustajia ja ateismin puolesta puhuvia kohtaan. Pari päivää sitten vapaamielisenä pidetty yliopiston professori löytyi kuolleena Rajshahin kaupungista.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet rajusti Bangladeshin hallitusta siitä, ettei se suojele maan vähemmistöjä. Monet ateistista blogia pitävät ihmiset ovat paenneet maasta viime aikoina saatuaan uhkauksia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme