Mainos
Mainos

Kaksi järistystä Kiinassa

Kaksi voimakasta maanjäristystä vavisutti tänään Kiinan luoteista Xinjiangin maakuntaa. Toinen järistyksistä oli voimakkuudeltaan 6,3 richteriä ja toinen 6,4 richteriä. Ainakin 12 ihmistä loukkaantui ja useita taloja sortui järistyksissä. Järistykset sattuivat Jiashin alueella. Ensimmäistä 6,3 richterin järistystä seurasi toinen viiden tunnin kuluttua.

Useimmat Jiashin kaupungin asukkaat ovat eläneet teltoissa tämän vuoden tammikuusta, jolloin 6,4 richerin järistys surmasi 50 ihmistä alueella.

-Ihmisiä oli kehotettu olemaan palaamatta koteihinsa. Niinpä emme usko uhreja olevan nyt kovin monia, kuolleita ei ehkä lainkaan, kertoi eräs kiinalainen viranomainen. Jiashin alueen asukkaat ovat enimmäkseen paimentolaisia ja puuvillan viljelijöitä.

Jiashin alueella on ollut satoja pieniä jälkijäristyksiä tammikuun jälkeen. Lisäksi on ollut muutamia suuria jälkijäristyksiä, jotka ovat aiheuttaneet laajoja vahinkoja. Kiinan radion mukaan järistysten uskotaan vielä jatkuvan.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme