Mainos
Mainos

Kaksi kuoli ja kymmeniä loukkaantui Kreikan järistyksessä

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut voimakkaan maanjäristyksen ravisteltua eteläistä Kreikkaa iltapäivällä.

Järistys oli voimakkuudeltaan 6,5 Richeterin asteikolla ja sen keskus sijaitsi Patraksen kaupungin lähiseudulla, noin 200 kilometrin päässä Ateenasta länteen.

Järistys tuntui koko Kreikassa, mutta pahiten se koetteli Peloponnesoksen länsi- ja pohjoisosia. Järistys aiheutti paniikkia alueen kylissä ja kaupungeissa. Jotkut loukkaantuivat hypättyään ikkunoista.

Kreikan sisäministerin Prokopis Pavlopoulosin mukaan järistys romahdutti ainakin 50 kotia. Paikallisten tiedostusvälineiden mukaan ihmisiä saattaa yhä olla loukussa romahtaneissa taloissa.

Kreikan viime vuosien voimakkaimpiin kuulunut järistys katkaisi myös Ateenan ja Patraksen välisen valtatien. Puolet Euroopassa havaituista maanjäristyksistä tapahtuu Kreikassa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme