Mainos
Mainos

Kaksi miljoonaa venäläistä on hypännyt avantoon loppiaisjuhlissa

Venäjällä on eilisyöstä lähtien vietetty ortodoksiperinteen mukaista loppiaista. Venäjällä perinteisiin kuuluu kastautuminen avannossa ja arviolta kaksi miljoonaa venäläistä onkin käynyt jäisessä vedessä.

Tapana on tehdä jäähän ristimuotoinen aukko, johon mennään lyhyeksi aikaa uimaan tai kastaudutaan. Traditiolla muistetaan hetkeä, jolloin Johannes Kastaja kastoi Jeesuksen.

Yksin Moskovassa noin 90 000 ihmistä osallistui näihin juhlallisuuksiin vaikka ulkona oli kahdeksan astetta pakkasta.

Moskovassa hyödynnettiin myös siirrettäviä uima-altaita. Yksi niistä oli Vallankumouksen aukiolla lähellä Kremliä.

- Aiempina vuosina kävi joskus niinkin, että humalaiset hyppäsivät veteen. Nyt ihmiset ymmärtävät, että tässä ei ole kyse mistään leikistä vaan pyhästä riitistä, joka vaatii henkistä valmentautumista, hätätilaministeri Vladimir Puchkov kertoi lausunnossaan.

Kastautumisen uskotaan karkottavan pahat ajatukset

Loppiaisjuhlallisuudet alkoivat keskiyöllä ja päättyvät jälleen keskiyöllä. Venäjän sisäministeriön arvion mukaan yhteensä kaksi miljoonaa ihmistä oli ottanut seremonioihin osaa jo tänä aamuna.

Vedessä kävijät uskovat toimenpiteen puhdistavan heidät. Onhan vesi myös ortodoksipappien siunaama.

- Uskomme, että tämä on todellakin pyhää vettä, 48-vuotias liikemies Andrei kertoo.

- Muutama pisara tätä vettä puhdistaa meidät ja karkottaa pahat ajatukset.

Viranomaisten mukaan Siperian Sahan alueella on ollut pakkasta jopa 40 astetta mutta tästä huolimatta ihmiset ovat ottaneet osaa rituaaliin. Hätätilaministeriöllä on maanlaajuisesti 35 000 tarkkailijaa, jotka seuraavat tapahtuman kulkua. Yhtään onnettomuutta ei ministeriön tietojen mukaan ole toistaiseksi ollut.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme