Mainos
Mainos

Kaksi ministeriä erosi Turkin hallituksesta

Islamilaisen pääministerin Necmettin Erbakanin johtaman Turkin kokoomushallituksen kauppa- ja teollisuusministeri ilmoitti tänään jättävänsä eroanomuksensa, koska hallitus ei pysty sopimaan kiistaansa, maan virallinen uutistoimisto Anatolia kertoi. Hiukan myöhemmin myös terveysministeri Jildirim Aktuna ilmoitti avustajansa välityksellä eroavansa.

Turkin hallitus on kiistellyt siitä, miten sen tulisi suhtautua armeijan vaatimuksiin vähentää islamilaisuuden vaikutusvaltaa yhteiskunnassa.

Asevoimien hallitseman turvallisuusneuvoston on määrä kokoontua tänään iltapäivällä, ja sen odotetaan vaativan pääministeri Erbakania vastuuseen siitä, ettei tämä ole ryhtynyt neuvoston vaatimiin toimiin islamilaisuuden vaikutusvaltaa vastaan. Turvallisuusneuvosto esitti maaliskuussa pääministerille listan toimista, joilla kiihkoislamilaisuutta voitaisiin hillitä.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme