Mainos
Mainos

Kaksi pohjoiskorealaista diplomaattia loikkasi Yhdysvaltoihin

Kahdelle pohjoiskorealaiselle diplomaatille on myönnetty turvapaikka Yhdysvalloissa, kertoi Yhdysvaltojen ulkoministeriön edustaja James Rubin. Yhdysvaltoihin ei ole koskaan aiemmin loikannut yhtä korkea-arvoisia pohjoiskorealaisia diplomaatteja.

-Suurlähettiläs Jang Seung Il, tämän vaimo sekä veli Jang Seung Ho ovat hakeneet turvapaikkaa Yhdysvalloista ja heille on myönnetty ne, kertoi Rubin. Jang Seung Il työskenteli Pohjois-Korean suurlähettiläänä Egyptissä ja Jang Seung Ho diplomaattina Ranskassa.

Jang Seung Il on Lähi-idän asiantuntija ja voi asiantuntijoiden mukaan paljastaa Yhdysvalloille tietoja kotimaansa asekaupoista. Pohjois-Korean on epäilty myyneen aseita Syyrialle, Iranille ja Libyalle.

Rubinin mukaan loikkaukset tuskin vaikuttavat Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean huomisiksi suunnitelluihin ohjusneuvotteluihin.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme