Mainos
Mainos

Kaksi pommia rikkoi aselevon Tadzhikistanissa

Kaksi pommia räjähti Tadzhikistanin pääkaupungissa Dushanbessa tänään vain muutamia tunteja sen jälkeen kun tulitauko oli astunut voimaan hallituksen joukkojen ja sissien kesken. Yksi ihminen sai surmansa pomminräjähdyksissä. Toinen räjähdyksistä sattui pääpostiasemalla ja toinen Pakistanin suurlähetystön lähistöllä.

Tadzhikistanin presidentti Imomali Rahmonov ja sissijohtaja Sayid Abdullo Nuri sopivat eilen aselevosta Afganistanissa käydyissä neuvotteluissa. Aselepo tuli voimaan puoliltaöin paikallista aikaa (klo 21 Suomen aikaa) keskiviikkona.

YK:n tuella solmitut aiemmat aseleposopimukset ovat kaikki kaatuneet. Aselevon on määrä pohjustaa rauhansopimusta, joka allekirjoitetaan 19. tätä kuuta Moskovassa.

Venäjä tukee Tadzhikistanin hallitusta, ja Tadzhikistanissa on 30 000 venäläistä sotilasta. He auttavat hallituksen joukkoja taisteluissa muslimisissejä vastaan, joilla on tukikohtia Afganistanissa.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme