Mainos
Mainos

Kaksi pyrkii Japanin pääministeriksi

Japanin pääministerikilpaan on ilmoittautunut kaksi ehdokasta: ulkoministeri Keizo Obuchi ja entinen valtiosihteeri Seiroku Kajiyama. Pääministeriehdokkaat keventäisivät verotusta ja luopuisivat velan lyhentämisestä.

Obuchi ja Kajiyama ilmoittivat molemmat asettuvansa ehdokkaiksi liberaalidemokraattisen puolueen (LDP) puheenjohtajaksi. Käytännössä hallitsevan LDP:n puheenjohtajasta tulee samalla Japanin pääministeri.

Obuchi johtaa LDP:n suurinta ryhmää ja näytti olevan menossa kohti helppoa voittoa, ennen kuin Kajiyama tuli mukaan kilpaan. Kajiyama taas on rahamarkkinoiden suosikki uudeksi pääministeriksi, ja hänen uskotaan olevan valmis ankariin toimiin Japanin talouden kunnostamiseksi. LDP äänestää uudesta puheenjohtajasta 24. heinäkuuta.

Pääministerikilpailuun ilmoittautuneet ehdokkaat vetoavat japanilaisiin samoilla lupauksilla kuin eroava pääministerikin: veronkevennyksillä. Ulkoministeri Keizo Obuchin tai maan entisen valtiosihteerin Seiroku Kajiyaman toimiessa pääministerinä taloutta elvytettäisiin nimenomaan veronalennuksilla.
Kolmas ehdokas, terveysministeri Junichiro Koizumi, puolestaan heikentäisi valtion roolia talouspolitiikan hoitajana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme