Mainos
Mainos

Kaksi räjähdystä Englannin moottoriteillä

Kaksi pommia räjähti tänään vilkasliikenteisellä M6-moottoritiellä Keski-Englannissa. Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n uskotaan olevan iskujen takana.

Ennen räjähdyksiä poliisi oli sulkenut suuria osia vilkkaasti liikennöidyistä M5- ja M6-moottoriteistä pommiuhan vuoksi. Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut pommi-iskuissa. Teiden sulkeminen sai kuitenkin jälleen aikaan liikennekaaokseen Englannissa. Alkuviikosta lähes koko liikenneverkosto oli kaaoksessa IRA:n pommiuhkausten jälkeen.

Myös Birminghamin päärautatieasema tyhjennettiin joksikin aikaa poliisille tulleiden varoitusten vuoksi. Lutonin lentokentällä Lontoon pohjoispuolella poliisi räjäytti pommiksi epäillyn esineen.

IRA on järjestänyt useita katkoksia rautatie- ja tieliikenteeseen Britannian vaalien kynnyksellä. Vaalit järjestetään 1. toukokuuta. Irlannin ulkoministeri Dick Spring tuomitsi IRA:n sanoen, että se on "moraalisesti väärässä ja poliittisesti typerä".
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme